lördag 26 september 2009

Blyg liten flicka har flyttat in

I skrivande stund sitter drömflickan under sängen efter ett misslyckat försök att bekanta sig med Esprit.

Efter en tuff natt med ömsom rop, letande efter mamma och korta snusande hos min dotter hade hon till slut kommit till ro och lyckats hämtat lite nya krafter och nytt mod. Zezzan satt på sängen hos dottern när Esprit kom in i rummet. Zezzan blev märkbart glad när en katt kom in. En kompis måste hon ha tänkt och tog ett stort skutt ner och mot Esprit. Esprit fick nästan slaget. En sådan motbjudande liten varelse. Hon backande morrade åt den lilla hårbollen som försökte närma sig henne.

Zezzan förstod och vek åt sidan. Slank in under soffan och tittade storögt på denna stora katt som inte ville hälsa på henne. Varför så? , tycktes hon tänka. Gjorde så gott hon kunde för att inte verka hotfull och farlig. Tvättade sig, gäspade, tog ett pyttesteg närmare, slickade sig lite till, försökte se ointresserade ut, tog ett pyttesteg till osv.

Espirt såg precis vad hon höll på med. Men nej hon hade inte lust att ge sig i slag med pluttisen. Talade morrande om för henne att nu kommer du inte närmare. Då gjorde Zezzan inte det, heller. Hon är en förståndig liten kattunge som trots sin ringa ålder är mer van vid nya katter än jättemorran som stod framför henne.

Själv parkerar jag mig i dotterns rum och är redo för gos med Zezzan och lite tröst om det skulle behövas, men främst för att se hur hon acclimatiserar sig.

Spinner och busar

Två stora framsteg har hon redan gjort. Spinner när man lägger henne i famnen och leker lite försiktigt. Tygmusen som erbjöds daskade hon till ett par gången innan hon släpade med sig den under sängen till hennes eget lilla gömställe. Där sitter hon just nu. Med tanke på hur tyst det är tror jag att hon har somnat på fårskinnsfällen som jag skuffade in till henne så att hon skulle slippa ligga direkt på kalla golvet.

Klart slut från första förmiddagen med Zezzan.

2 kommentarer:

  1. Mjauu Lycka Till mé lill ♥....
    Jam & Kram från Oss!!!

    SvaraRadera
  2. Tack, för en mkt trevlig tur igår. Med många fina missar...framför allt våra egna.

    Den lilla blyga varelsen kommer nog alldeles snart att vara full av bus och mer framåt. kram

    SvaraRadera