söndag 31 januari 2010

Snart ...

Sex dagar kvar tills vi får hämta hem vår lilla docka, Melody. Väntar och längtar, räknar dagarna och kollar att allt som borde förberedas är klart.



Det är av största vikt att hon känner sig välkommen. Vad gör man då, jo vi har köpt henne en alldeles egen fluffbädd och dottern har lovat att hon får sova hos henne de första nätterna. Hon har ett jättestort rum med både soffa och en jättesäng med ett underbart duntäcke.

Misstänker att det kommer att bli ett kollosalt mysande de första kvällarna. Det kan ju vara skönt för Melody att få koppla av och få lite egentid efter att ha umgåtts med Ariel och Esprit och alla nya intryck under dagen. I rummet finns det gott om plats för allt som en liten kattflicka kan tänkas behöva. Dessutom kan det vara skönt för henne med ett begränsat utrymme att utforska i lugn ro, utan överinseende av andra katter, för att så sakteliga utöka efter hennes egen upptäckarlust och temperament.

Trots Melodys litenhet fick jag ändå känslan av att hon var en väldigt trygg liten flicka redan första gången vi träffades. Men det kan såklart bli lite annorlunda när hon plötsligt hamnar i en ny miljö med främmande katter. Det skulle inte förvåna mej det minsta om Melody smälter in och känner sig hemma direkt. Det vore naturligtvis det mest glädjande trots alla förberedelser inför hennes ankomst. Om det skulle bli så, så står dörrarna öppna så att hon kan välja sov- och mysplats bäst hon behagar.

Ska bli spännande att se vem hon knyter an till först. Vi står alla med öppna famnar, självklrt vill jag att hon ska välja just mej, men valet är helt och hållet hennes.

En sak är säker. Esprit kommer att bli mycket förtjust - som får en lekkamrat.

1 kommentar:

  1. Förstår att ni längtar...Lycka Till Jam & Kram från Oss ♥

    SvaraRadera