tisdag 9 juni 2009

Första vaccinationen och lite social träning

Så var det dags för livets första stora äventyr:
  • Första bilresan
  • Första gången hemifrån
  • Första mötet med veterinären
  • Första sprutan

För att inte ungarna ska förknippa biltur med sprutor fick dom följa med på en resa till stallet. Det var min mockardag och det passade utmärkt att dom fick lite miljöombyte. Undertiden jag mockade fick de springa lösa i stallet. Det tog en liten stund innan de vågade sig ut ur transportburen. Väl ute sen tog det inte lång stund förrän de nyfiket och glatt töltade runt i stallgång och gjorde ett och annat lite besök in i någon av boxarna.



När det blev dags att hämta in hästarna fick katterna gå in i sin transportbur.

Under tiden jag tog hand om hästarna stod transportburen ute i friska luften och en nyfiken hund gjorde ett vänligt närmande. Det uppskattades inte av kattungarna som aldrig sett en levande hund i hela sitt liv. De morrade åt den otäcka uppenbarelsen och det tog en bra stund innan det hade lugnat ner sig.

Väl hos veterinären uppförde de sig exemplariskt. Inte så mycket som ett pip eller försök till att komma undan sprutan vid vaccineringen.

Det var en mycket stolt matte som återvände hem med vad jag trodde var två par trötta kattungar efter dagens stora äventyr. Men oj så fel jag hade - efter lite mat satte de fart så var leken i fullgång nästan omedelbart. De verkar ha klarat dagens strapatser finfint. Härligt att se dom trygga och så där underbart kaxiga som bara små kattungar kan vara.

1 kommentar:

  1. Mjauuu på Er!
    Förstår att matte är stolt:)
    Sååå mysigt & underbar Film på de små ♥...Jam & Kram samt stora NosePûssar från Oss!!!

    SvaraRadera